Parket

Classica

Vprašajte nas
Klasična kolekcija parketa Listone Giordano je v svojih petintridesetih letih postala sinonim za vrhunski gotovi parket zahvaljujoč prizadevanju in strasti posameznikov, ki so v lesu iskali in našli popolnost. Vrhunska osnovna surovina z najboljšim certificiranim francoskim hrastom, tehnološka dovršenost v podporni plošči ter izjemna končna obdelava z oljem ali lakom pripomorejo k popolnosti izdelka, ki je na voljo v različnih formatih in drevesnih vrstah.
KatalogBarveVodnik po izbiriFotogalerijaO parketu

O parketu

LISTONE GIORDANO je prvi dvoplastni parket na svetu katerega proizvodnja sega v leto 1984. Tehnologija dvoplastnosti je plod raziskovalnega dela tovarne Margaritelli in profesorja Giordana, ki sta leta 1983 prva predstavila svetu inovativno tehnologijo stabilizacije plemenitega sloja lesa in tako odprla vrata novi generaciji lesenih talnih oblog.

Parket LISTONE GIORDANO se odlikuje po tehnološko dovršeni izdelavi, ki temelji na uporabi ekoloških materialov, ki ne vsebujejo topil in formaldehidov, kar dokazujejo s certifikatom Biosfera.

Osnovna surovina prihaja iz Francije, kjer ima podjetje Margaritelli urejene plantaže hrasta in najmodernejšo žago. Rast lesa je počasna, zato je les kvaliteten in dimenzijsko stabilen. Kvartalni razrez lesa  pravokotno na letnice še dodatno pripomore k dimenzijski stabilnosti.

Vrhunska tehnologija  se kaže v natančnosti izdelave vsake posamezne deščice. Stiki parketa se zlijejo v homogeno celoto, izjemno odporne obdelave nudijo enostavno vzdrževanje in poudarjajo naravno lepoto lesa.

Več o parketu Listone Giordano si lahko preberete na novi spletni strani www.parket.si.