Gres porcelan

Balkoni in terase

Vprašajte nas
Gres porcelan plošče različnih dimenzij položene na sistem Buzon.
Značilnosti

Značilnosti

Kronos je priznana blagovna znamka izbranega italijanskega gres porcelana, ki je po svetu prepoznana predvsem po dvocentimetrski keramiki, namenjeni polaganju na podstavke. Keramiko, ki se polaga na podstavke najpogosteje imenujemo gres porcelan, ki pa mora imeti tudi ustrezne značilnosti.

Gres porcelan je kompaktna, barvana, trda keramika  iz gline zapečene na  1300 ˚C, s povečano upogibno trdnostjo, to je trdnost, ki jo material lahko še prenese, preden poči in visoko abrazijsko odpornostjo. Najbolj pomembna značilnost gres porcelana je nevpojnost, oz. vpojnost, ki naj bi bila manjša od 0,04%.

Talna obloga je položena z odprtimi fugami, ki omogočajo odtekanje padavinske vode pod teraso. Na zunanjih pohodnih površinah se ponavadi dobavlja gres porcelan, ki ima protidrsni profil R11 v različnih formatih. Najpogostejše dimenzije posameznih elementov so 60 x 60 cm, 40 x 120 cm, 20 x 120, 26,5 x 180 cm, 30 x 240 cm in 80 x 80 cm, pri čemer je potrebno poskrbeti, da so posamezne plošče ustrezno podprte. Obloga je idealna za postavitev na ravne strehe, balkone in terase, saj se v primeru sanacije hidroizolacije oblogo enostavno odstrani in jo ponovno postavi.

Kronos ponuja široko paleto barv in dekorjev, ki imitirajo naravni les, kamen ali beton.

Gres porcelan se odlikuje tudi po upogibni trdnosti. Kronos plošča 60 x 60 cm prenese tudi do 900 kg obremenitve, kar jo uvršča razred pred konkurenco. Gres porcelan je trajen in odporen na temperaturne razlike, kisline, sol in plesen. Sodi med negorljive materiale in je barvo obstojen, kar pomeni, da se obloga z leti ne spreminja. Vzdrževanje in čiščenje obloge je enostavno, najlažje pa se temeljito čiščenje izvede z vodnim tlačnim čistilcem.

 

 

FotogalerijaMontaža

Montaža

Gres porcelan Kronos se postavlja na polipropilenske podstavke Buzon, ki se višinsko nastavljajo.

BUZON HONK KONG.JPG

Pri polaganju na toplotno izolacijo z ustreznimi tehničnimi značilnostmi svetujemo uporabo Buzon U-brs sistema z aluminijskimi letvami, ki omogočajo popolno podporo gres porcelana po širini.

BUZON KRONOS SISTEM HOTEL PALACE (38).jpg

Več o delu z Buzon podstavkih si lahko preberete tukaj.

Terasa iz gres porcelana zahteva premišljeno izbiro stranskega zaključka. Nekaj možnosti stranskega zaključevanja terase na Buzon podstavkih prikazujemo na spodnji video povezavi.

 

 

 

Katalogi