INVISIBLE TOUCH – NEVIDNI DOTIK PRISTNEGA LESA

15. april 2020

Invisible touch je dovršena obdelava parketa, ki daje izgled neobdelane deske, a nudi zaščito laka z izjemno majhnim deležem sijaja. Zaradi posebne zasnove na vodni osnovi preprečuje močno oksidacijo evropskih vrst lesa. Najlepše se obnese v barvi evropskega hrasta, kjer ustvarja občutek, da hodimo po neobdelanem surovem lesu brez površinske zaščite. Tudi vizualno se obdelava kameleonsko prilagaja ostalim barvnim odtenkom v prostoru, tako lahko v nekaterih prostorih istega stanovanja deluje svetlejše, kjer pa je več temnejših elementov ali je svetlobe manj, pa izpade temnejša.

Invisible Touch, kot pove samo ime, daje občutek naravne pristnosti lesa, a nudi najboljšo možno zaščito, ki je enostavna za vzdrževanje. Zaradi posebnega sistema globinskega lakiranja je potrebno obdelavo redno vzdrževati z negovalnim premazom VITANOVA, ki osveži površino laka. Po izvedbi premaza poliranje ni potrebno, posuši se v roku ene do dveh ur in ga lahko nanašate sami. Ta obdelava omogoča lokalno sanacijo morebitnih poškodb na parketu. Zaradi izjemne matiranosti so morebitne poškodbe manj opazne.

Kot pri vseh ostalih fazah proizvodnje parketa, tudi pri končnih obdelavah in čistilih v tovarni Margaritelli namenjajo posebno pozornost ekologiji in zato so vsi premazi in čistila zdravju prijazni.

Redno vzdrževanje se svetuje z negovalnim sredstvom LISTONE GIORDANO GREEN, ki je kot parket in premaz narejen na ekološki osnovi in je zdravju prijazen.

Margaritelli namenja posebno pozornost skrbi za zdravje človeka in varovanju naravnega okolja, zato pri izdelavi gotovega parketa uporablja najkakovostnejše osnovne surovine , ki jih obdeluje skladno z najnovejšimi ekološkimi smernicami. Tehnološko naprednost izkazujejo z novimi inovacijami na področju izdelave parketa in obdelave lesa. Skupaj s podjetjem Icro so razvili novo tehnologijo obdelave lakiranega parketa, ki je bakterijam neprijazna. Zaradi posebne obdelave lesa, ki so jo poimenovali antibakterijska zaščita CRYSTALCARE, postane površina parketa neugodna za nadaljnji razvoj bakterij, zato dolgoročno izboljšuje higieno in zdravje ljudi, ki bivajo v prostoru.

Povezava na predstavitev projekta Villa Cris Cross, Ofis arhitekti.

nazaj